tisdag 5 februari 2013

Gamla hus på Öxnehaga 3

Det har dykt upp lite uppgifter om ytterligare ca 4 hus som funnits uppe på Öxnehaga bl a Nytorpet och Nybygget som ska ha legat runt stora fältet vid milspåret.
Se kommentarerna på Gamla hus på Öxnehaga 2. http://arunningman.blogspot.se/2012/09/gamla-hus-pa-oxnehaga-1.html Dessa hus ska har rivits på 30-talet och finns därav inte med på 54-kartan. Dom går dock att se på 1800-tals kartan.




Rester från Nybygget?

2 kommentarer:

  1. Jag har läst kommentarerna kring "öxnehaga 2" med stort intresse och även facebooksidan. Jag var i krokarna kring nyår och letade lite efter spår efter sommarstugorna 18 och 19 och tänkte på ett stort syrénbuskage precis innan backen på 5:ans skidspår där det nu verkar som att ett av de bägge "nyupptäckta" husen har legat.

    Spännande att läsa om Hökamosse och de som hade bott där. Jag har länge undrat över historien på Hökamosse och hur länge det egentligen var bebott. Håller tummarna för att någon gammal bild ska dyka upp så småningom.

    SvaraRadera
  2. Kanske var det spår av Nytorpet du såg. Jag får ta en runda dit så fort jag hinner och se om jag hittar något. Nu kom det 1dm snö idag så det får nog vänta lite.

    SvaraRadera